Foredrag om solenergi i Mandal

Forrige uke holdt vi foredrag om solenergi i Mandal og var med og bygde landets første frittstående og bevegelige solcelleanlegg. Vi leverte alt teknisk utstyr til byggingen og veiledet snekkergjengen under montering. 

 

Onsdag 19.april var vi så heldige å få holde foredrag om solenergi på Mandal VGS. Sammen med andre eksperter innen solenergifeltet delte vi kunnskap og erfaringer om forutsetningene for solenergi og monteringsalternativer.

Deltakere på foredrag om solenergi ser på mobilt solcelleanlegg med lithium-ion batteri

I tillegg til foredraget fikk vi være med på et spennende prosjekt med snekkergjengen på Mandal VGS hvor vi bygde landets første frittstående og bevegelige solcelleanlegg. Vi stilte med alt teknisk utstyr og veiledet under monteringen. Den mobile ladestasjonen, med navn "Cafè lade", bruker avanserte lithium-ion batterier fra EL-bil og kan lade mobiler, PC-er, nettbrett og EL-sykler. Ladestasjonen egner seg godt som sosialt treff- og ladepunkt i bysentra og ved skoler.

Vi syns det er utrolig spennende at folk har fått øynene opp for mulighetene med solenergi og gleder oss til fremtidige prosjekt.

Du kan lese mer om seminaret som ble holdt her.

Deltakere studerer solcelleanlegg med lithium-ion batterier og ladefunksjon

Avanserte lithium-ion batterier koblet sammen med solcellepanel for å tilby lademulighet